Składniki:
Pieczarki, 50dkg
Cebula, 2 szt.
Pierś z kurczaka, 0,5kg
Natka pietruszki, 1/2 pęczka
Oliwa, 1 łyżka
Jogurt naturalny, 50ml
Sól, pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor:
Piotr (Zduńska Wola)
(Głosów: 111)
Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Natkę opłukać, 1/2 gałązki odłożyć, resztę posiekać.
Rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną i doprawioną pierś i podsmażyć. Dodać cebulę, zeszklić. Dołożyć pieczarki, smażyć 10 minut. Wsypać natkę, doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę. Dusić na małym ogniu 10 minut.
Podałam z ryżem.