Przepis konkursowy

CALZONE PEŁNOZIARNISTE Z PIECZARKAMI, SZYNKĄ I SEREM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto: mąka pszenna tortowa, 350 g
mąka pszenna pełnoziarnista, 100 g
sól, 1 łyżeczka
drożdże instatn, 2 łyżeczki
oliwa z oliwek , 2 łyżki
ciepłe mleko, 250 ml
Farsz : Szynka maślana Sokołów, 200 g
pieczarki , 200 g
cebula, 1 średnia
ser mozarella, 1 szt
ser camembert, 1 szt
przecier pomidorowy, 2 łyżki
oregano, 1 łyżeczka
oliwa z oliwek, 1 łyżeczka
sól i pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Renata (Ełk)
(Głosów: 4259)


Zostań mistrzem kuchni

Składniki na ciasto wsypać do jednej miski i zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić na kilka chwil. Pieczarki i cebulę oczyścić, pokroić i podsmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Szynkę oraz sery pokroić w plastry. Ciasto przedzielić na dwie części i rozwałkować dwa okrągłe placki. Na każdym rozsmarować łyżkę przecieru pomidorowego zostawiając 2-3 cm czystego brzegu. Oprószyć oregano. Wykładać szynkę, podsmażoną cebulkę z pieczarkami oraz sery. Placki złożyć na pół, formując duży pieróg. Zlepić brzegi, posmarować rozmąconym jajkiem i opcjonalnie posypać czarnuszką. Piec 40 min w temperaturze 180 st. C Smacznego!
Krokiety z chleba tostowego
Krokiety z chleba...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 28
Pudding chlebowy z białym serem i owocami
Pudding chlebowy z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Jaglane Zdrowe Babeczki
Jaglane Zdrowe Babeczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
KURAK NA CHRUPIĄCEJ LODOWEJ
KURAK NA CHRUPIĄCEJ...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Bezowiec inaczej
Bezowiec inaczej
30-60 min. 8 średni
Głosów: 203
Tarta jeżynowa z nutką białej czekolady
Tarta jeżynowa z nutką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 137