Przepis konkursowy

BEZOWIEC INACZEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Małe bezy, 300 g
Serek Mascaropne, 250 g
Śmietanka kremówka, 150 g
Maliny, 250 g
Borówki/jagody, 200 g
Polewa czekoladowa, 1 sztuka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Kinga (Środa Wlkp.)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Krem: Śmietanę ubijam na sztywno mikserem, w drugiej miseczce ucieram serek Mascarpone, po łyżce dodaję do niego śmietanę i łącze wszystko razem. W tortownicy układam na dno beziki, nakładam połowę kremu i posypuje odrobinę malinami i jagodami/borówkami. Układam kolejną warstwę bezików i smaruję drugą częścią kremu. posypuję malinami i jagodami. Polewę czekoladową rozpuszczam w rondelku z ciepłą wodą i polewam po owocach i kremie. Można torcik zamrozić, wtedy robię go dzień wcześniej aby porządnie sie zmroził. Smacznego!
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Miodowy Orzechowiec
Miodowy Orzechowiec
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 244
Polędwiczka wieprzowa w pieprzu i kolendrze z konfiturą z czerwonej cebuli
Polędwiczka wieprzowa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Koktajl z borówek i truskawek z domieszką jogurtu greckiego
Koktajl z borówek i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Sernik z galaretką brzoskwiniową i spodem brownies
Sernik z galaretką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12