Składniki:
Małe bezy, 300 g
Serek Mascaropne, 250 g
Śmietanka kremówka, 150 g
Maliny, 250 g
Borówki/jagody, 200 g
Polewa czekoladowa, 1 sztuka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor:
Kinga (Środa Wlkp.)
(Głosów: 203)
Krem:
Śmietanę ubijam na sztywno mikserem, w drugiej miseczce ucieram serek Mascarpone, po łyżce dodaję do niego śmietanę i łącze wszystko razem. W tortownicy układam na dno beziki, nakładam połowę kremu i posypuje odrobinę malinami i jagodami/borówkami. Układam kolejną warstwę bezików i smaruję drugą częścią kremu. posypuję malinami i jagodami. Polewę czekoladową rozpuszczam w rondelku z ciepłą wodą i polewam po owocach i kremie. Można torcik zamrozić, wtedy robię go dzień wcześniej aby porządnie sie zmroził.
Smacznego!