Składniki:
polędwiczki drobiowe (świat drobiu), 6 szt.
przyprawa curry, 3 łyżeczki
mleko, 3/4 szkl.
jajko (ale jaja), 1 szt.
mąka, ok. pół szkl.
żubrówka, 2 łyżeczki
sól , szczypta do smaku
pieprz, szczypta do smaku
vegetta, szczypta
sałata lodowa, pół główki
jogurt naturalny Tolonis, 1 cały
papryka, 1 cała
szpinak Baby, 2 dkg
czosnek, 2 ząbki
kukurydza, 1 łyżkę
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Weronika (Karłowice)
(Głosów: 130)
Polędwiczki lekko rozklepujemy i przyprawiamy odrobiną vegetty. Przygotowujemy ciasto; mleko, jajko, żubrówka, przyprawa curry oraz mąka razem mieszamy aby powstała masa trochę gęściejsza niż naleśnikowa. Moczymy polędwiczki w cieście i smażymy z obu stron łącznie ok.5 min. Przygotowujemy sos; jogurt,czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz. Na talerzu przygotowujemy rozerwaną sałatę wymieszaną ze szpinakiem oraz papryką wcześniej pokrojoną w małą kosteczkę, a także kukurydzę. Na sałatę kładziemy usmażone polędwiczki i polewamy sosem. Wszystkie produkty potrzebne do przygotowania można nabyć w Biedronce. Życzę smacznego.