Przepis konkursowy

KIESZONKI Z KURCZAKA NA DUSZONYCH GRZYBACH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z kurczaka, 2
natka pietruszki, pęczek
sok z cytryny, łyżka
tymianek, szczypta
zielony marynowany pieprz, czubata łyzka
masło klarowane, dwie łyżki
podgrzybki, 30 deko
szynka prosciutto, 3 plasterków
szalotka, 2
ziele angielskie, 3 kulki
sól, pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Joanna (Wroclaw)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso okroić nadając mu regularny kształt. Wyciąć w nim kieszonkę uważając, by nie przeciąć na wylot. Natrzeć sokiem z cytryny, pieprzem i tymiankiem. W moździerzu ugnieść pół pęczka natki, pieprz i około pół łyżki masła, uzyskaną pastą nadziać mięso. Owinąć je plastrami szynki robiąc mumię i wsadzić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180*. Szalotkę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać jak najgrubiej posiekane grzyby, posolić, dodać ziele angielskie. Dusić na małym ogniu aż grzyby puszczą wodę. Dodać pozostała natkę, nieco tymianku i popieprzyć.
Gofry z kremem z bitej śmietany i mascarpone
Gofry z kremem z bitej...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 289
Jajka zapiekane w szynce
Jajka zapiekane w szynce
30 min. 2 średni
Głosów: 3
Delikatne rogale z mleczkiem kokosowym
Delikatne rogale z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 49
Malinowa pianka
Malinowa pianka
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Pancakes maślankowe
Pancakes maślankowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 27
Szpinakowa zapiekanka, czyli zdrowie na talerzu
Szpinakowa zapiekanka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 235