Składniki:
Pierś z kurczaka, 0,5 kg
Przyprawa Prymat kebab, 2 op.
Cebula, 2 szt.
Ogórek Korniszon, 6 szt.
kukurydza, 1 puszka
Groszek konserwowy, 1 puszka
Ketchup, 1 szt.
Kapusta pekińska, mała
Czosnek, 1 ząbek.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor:
Agnieszka (Słupsk)
(Głosów: 8)
Mięso dzień wcześniej kroimy na średnią kosteczkę . Przyprawiamy solą pieprzem może być słodka papryka i najważniejsza przyprawa do Kebaba PRYMAT nie inna ! I wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień wyciągamy z lodówki smażymy i czekamy aż ostygnie . Kroimy cebulę w półksiężyce, można w kostkę (kto jak woli ) ogórek kroimy w kosteczkę,sos: do majonezu można dodać niegazowaną wodę , aby był rzadki sos dodajemy posiekany czosnek i można dodać do smaku ketchup,ale nie trzeba. Ostudzone mięso układamy na dno później układamy cebulę można polać ketchupem ( ale nie koniecznie) następnie ogórek , kukurydzę, groszek. Polewamy sosem na groszek , aby go zasłonić i na samej górze układamy zielone liście kapusty pekińskiej. I tak od razu podajemy świeżą sałatkę . Smacznego.