Przepis konkursowy

L E C Z O
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Papryka czerwona, 1 kg
Cukinie średnie, 2 sztuki
Cebula, 1 sztuka
Pomidory, 3 sztuki
Mleczko kokosowe, 2 łyżki
Kiełbasa typu toruńska, 0,5 kg
pieprz, 0,5 łyżeczki
sól, 0,5 łyżeczki
papryka ostra w proszku, 0,5 łyżeczki
bazylia świeża lub suszona, 1 łyżeczka
masło klarowane, 2 łyżki
czosnek, 2 ząbki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Danuta (RYDUŁTOWY)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Wymyć, obrać cukinie, pokroić w kostkę; wymytą paprykę wyczyścić z nasion i pokroić w kostkę; to samo z pomidorami. W wysokiej patelni bądź rondlu rozpuścić masło klarowane, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać w kolejności paprykę, cukinię i po 5 minutach pomidory. Wszystko przyprawić solą, pieprzem, rozdrobnionym czosnkiem, papryką ostrą, bazylią. Wszystko po starannym wymieszaniu dusić do miękkości. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i wrzucić do duszonych warzyw. Na koniec duszenia dodać 2 łyżki mleczka kokosowego (niekoniecznie), wymieszać i całość zagotować.
Tosty z sałatką
Tosty z sałatką
30 min. 4 łatwy
Głosów: 212
Czekoladowa tarta z bananem
Czekoladowa tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 17
Nadziewane bakłażany z chipsem serowym
Nadziewane bakłażany z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4238
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 402
Muffinki Pina Colada
Muffinki Pina Colada
30-60 min. 8 średni
Głosów: 246
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i żurawiną
Sałatka z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1