Przepis konkursowy

KRWISTY TUŃCZYK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Wasabi- japoński chrzan, 1 łyżeczka
sos sojowy, 3 łyżki
olej do smażenia, 4 łyżki
Świeży stek z tuńczyka, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Damian (Brzeg)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Tuńczyka myjemy dokładnie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go pastą Wasabi- w zależności od upodobań. Jest to ostra pasta więc- jak kto lubi !:) Oblewamy obficie sosem sojowym. Smażymy na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony- tutaj ważna jest grubość steku- im grubszy tym musimy wydłużyć czas smażenia.
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z rukoli,pieczonego buraka,serem blue i granatem
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 59
Zapiekany bakłażan z piersią kurczaka, serem gorgonzola i warzywami duszonymi w białym winie
Zapiekany bakłażan z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 29
Tort z bitą śmietaną i serkiem marscarpone
Tort z bitą śmietaną i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Sałatka z figami
Sałatka z figami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Torcik czekoladowo-malinowy z mascarpone
Torcik...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4032