Składniki:
makaron typu wstążki, 200g
tuńczyk kawałki w sosie własnym, 1 puszka ok 200g
pomidory suszone, 50g
oliwa z oliwek, kilka kropel
szpinak baby świeże liście, 2 garści
tarty żółty ser, 100g
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Danuta (Strzebiń)
(Głosów: 1)
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną oliwę wrzucić suszone pomidory, a po chwili odcedzone kawałki tuńczyka. Po ugotowaniu gorący makaron wymieszać z połową tartego żółtego sera tak, aby się rozpuścił. Następnie dodać do makaronu podsmażone pomidory i tuńczyka. Całość wymieszać. Po wyłożeniu na talerz dodać świeże liście szpinaku i posypać resztą żółtego sera. Prosto, szybko i smacznie ! :)