Przepis konkursowy

JABŁECZNIK Z ZAPACHEM DZIECIŃSTWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 3 szklanki
jabłka, 2 kg
jajka, 3
margaryna, kostka
cukier, szklanka
cynamon Prymat, 1-2 opakowania
proszek do pieczenia, łyżeczka
śmietana, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Zabrze)
(Głosów: 576)


Zostań mistrzem kuchni

Mieszam mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodaję margarynę i śmietanę. Ugniatam ciasto. Dzielę na dwie części. Jedną wkładam do zamrażarki a drugą układam na blaszce do pieczenia. Jabłka umyte, obrane i bez środków kroje na cieniutki paski. W tym miejscu wołam córkę, która pomaga mi rozkładać równiutko kawałeczki jabłka. Na wierzch rozkładam pozostałą część ciasta. Nie można tu zapomnieć o cynamonie, który przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa i najlepszy jabłecznik babci Krysi. :)
Kulki z serka Labneh w oliwie i ziołach
Kulki z serka Labneh w...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Szarlotka z budyniem, ciastem francuskim i migdałami
Szarlotka z budyniem,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3526
Makaron nadziewany
Makaron nadziewany
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
WĄTRÓBKA ZAPIEKANA
WĄTRÓBKA ZAPIEKANA
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 35
GULASZ Z KOLOROWYM MAKARONEM
GULASZ Z KOLOROWYM...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 186
Biało-czerwony duet
Biało-czerwony duet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 18