Przepis konkursowy

BABECZKI SŁODKO-SŁONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 500g
Cukier, 200g
Proszek do pieczenia , 2 łyżeczki
Kakao, 1 łyzeczka
Gorzka czekolada 70% kakao, 1 tabliczka
Mleko, 200 ml
Jajko, 1 szt
Masło , 150 g
Migdały blanszowane solone, 100 g
Orzeczy nerkowca solone, 50 g
Pistacje, 50 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Natalia (Chmielek)
(Głosów: 37)


Zostań mistrzem kuchni

Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy wszystkie składniki sypie czyli proszek do pieczenia, kakao i cukier. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. Migdały,orzechy nerkowca i pistacje siekamy(zostawiamy kilka sztuk do dekoracji). Masło rozpuszczamy(musi być płynne) i wlewamy do miski. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mleko a na samym końcu mieszankę orzechów. Energicznie mieszamy do połączenia się składników i powstania jednolitej masy. Foremki napełniamy do 3/4 wysokości, pieczemy ok 20 min w temperaturze 180 stopni. Ciasto jest wilgotne i pyszne! Smacznego!
Polędwiczka wieprzowa z pijaną śliwką
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 9
Omlety z łososiem i delikatnym serkiem
Omlety z łososiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Sałatka z grillowanym camembertem...
Sałatka z grillowanym...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 182
Pizza królewska dla odchudzających
Pizza królewska dla...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3424
Jabłecznik z zapachem dzieciństwa
Jabłecznik z zapachem...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 576
Jajecznica z mortadelą i cukinią
Jajecznica z mortadelą...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 73