Składniki:
Mąka krupczatka, 3 szkl.
Cukier, 200 g
Jabłka, 75 dag
Margaryna, kostka
Jaja, 5 szt.
Budyń waniliowy, 2 szt.
Cukier waniliowy, 1 szt.
Jogurt naturalny typu greckiego,Tolonis, 3 łyżki
Proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min.
porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor:
Jolanta (Giżycko)
(Głosów: 4206)
Mąkę, cukier waniliowy, margarynę, 5 żółtek, jogurt naturalny Tolonis oraz proszek do pieczenia zagnieść. 1/3 ciasta włożyć do lodówki, a resztę rozłożyć na blaszce. Na cieście położyć starte jabłka, pianę ubitą z cukrem i proszkiem budyniowym. Na pianę zetrzeć ciasto z lodówki i piec około godz. w temp. 200 st. C