Przepis konkursowy

GULASZ WIEPRZOWY Z DYNIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
polędwica wieprzowa, 500 g
cebula, 2 szt
dynia mała, 1 szt
cukinia, 1 szt
papryka czerwona, 1 szt
pomidory, 6 szt
ziele angielskie, 5 ziaren
liście laurowe, 3 listka
tymianek, szczypta
goździki, szczypta
gorzka czekolada, 4 kawałki
cynamon, szczypta
papryka ostra, 1 łyżeczka
sól, szczypta
pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Paulina (Krzywiń)
(Głosów: 35)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso pokroić i obtoczyć w papryce słodkiej i ostrej. Następnie podsmażyć na lekko złoty kolor. Pokroić cebule i paprykę. Podsmażyć. Dolać wody i dusić 15-20 minut. Dorzucić mięso i dusić 10 minut. Dynie i cukinie pokroić i dorzucić do potrawy. Dolać trochę wody. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym, dodać przetartych pomidorów (lub koncentratu), następnie dusić 20 minut. Na końcu przyprawić pozostałymi przyprawami, cynamonem i rozpuścić czekoladę.
Ananasowy wulkan
Ananasowy wulkan
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Czekoladowo - malinowe muffinki z kokosową bitą śmietaną
Czekoladowo - malinowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65
Makaronowe muszle lumaconi szybkie i proste
Makaronowe muszle...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Placuszki z piersi
Placuszki z piersi
30 min. 6 łatwy
Głosów: 3
Sałatka z prażonym słonecznikiem
Sałatka z prażonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3648
Włoska pizza na cienkim cieście
Włoska pizza na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101