Składniki:
makaron Pasta Fresca, 500 g
filet z kurczaka, 2 sztuki
sos Italia pieczarkowo-serowy Winiary, 1 sztuka
oliwa z oliwek, 2 łyżki
pietruszka pęczek,
papryka czerwona,
przyprawa kebab gyro, 1 sztuka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Chorzów)
(Głosów: 1536)
Kroimy filet z kurczaka na cienkie paseczki. Pokrojony filet wrzucamy do miski, dodajemy 2 łyżki oliwy i całą paczkę przyprawy kebab-gyros. Mieszamy dokładnie. Przekładamy filet na patelnie i smażymy na małym ogniu aż kurczak się przyrumieni. Makaron Pasta Fresca wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy ok.9 minut. Ugotowany makaron przekładamy do patelni z kurczakiem, i dokładnie mieszamy. Sos serowo-pieczarkowy Winiary przyrządzamy zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Gotowy sos wlewamy do patelni na makaron i kurczaka. Do smaku dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, wszystko dusimy na małym ogniu ok. 5 minut. Gotowa pastę podajemy na talerzu. Posypujemy posiekaną pietruszką dla lepszego efektu smakowego jak i wizualnego. Smacznego :]