Przepis konkursowy

MUFFINKI Z MIODEM I ORZECHAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajko, 1 szt
śmietna 36%, 50 g
maślanka naturalna, 250 g
masło, 50 g
miód lipowy, 100 g
olej, 80 ml
mąka, 250 g
cynamon, 1 płaska łyżeczka
kakao, 2 łyżki
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
czekolada mleczna, 200 g
mielone orzechy laskowe (mogą być inne), 50-70 g
migdały, garść
perełki, garstka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Bydgoszcz)
(Głosów: 3989)


Zostań mistrzem kuchni

W jednym naczyniu łączymy ze sobą składniki sypkie tj mąkę, orzechy, kakao, cynamon i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu łączymy ze sobą składniki mokre: jajko, miód, olej, maślankę. Następnie zawartość obu naczyń łączymy ze sobą i wypełniamy foremki lub papilotki do 3/4 ich wysokości i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20 min w temp. 180 st. C Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła, a następnie dodajemy do tego śmietanę. Mieszamy do całkowego połączenia się i polewamy nią muffiny. Dekorujemy wedle uznania perełkami,migdałami,orzechami,posypką cukrową
Urodzinowy torcik
Urodzinowy torcik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7
Filet w warzywach
Filet w warzywach
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3993
Parmeńskie różyczki
Parmeńskie różyczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Tort Śmietankowa borówka
Tort Śmietankowa borówka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 37
Syta pizza
Syta pizza
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2647