Przepis konkursowy

ROLADA BISZKOPTOWA Z KREMEM CZEKOLADOWYM I TRUSKAWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 3 sztuki
maka, pół szklanki
proszek do pieczenia, łyżeczka
cukier, 0,25 szklanki
budyń czekoladowy, 2 opakowania
mleko, 1 litr
cukier, o,5 szklanki
masło, 200 g
truskawki, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Patrycja (Żary)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy w osobnym naczyniu na sztywna pianę. (Dobrze ubita piana nie powinna wypaść z miski po odwróceniu jej wierzchem do dołu) Pod koniec ubijania dodajemy cukier dalej ubijamy mikserem. Następnie dodajemy żółtka, ubijamy do czasu gdy masa będzie biała i pojawią się pęcherzyki powietrza. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem.Całość mieszamy drewnianą łyżką i wylewamy na kwadratową blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy w 180 stopniach około 10 – 15 minut. Wystudzony biszkopt zwijamy za pomącą ściereczki w rulon. Masa: Gotujemy budyń czekoladowy wg przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu ucieramy go z masłem. Roladę smarujemy dżemem truskawkowym oraz kremem czekoladowym. Zwijamy ja. Wierzch smarujemy kremem dekorujemy truskawkami.
Muszle z mięsem mielonym
Muszle z mięsem mielonym
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 61
Migdałowiec
Migdałowiec
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 153
Makaronowe muszle lumaconi szybkie i proste
Makaronowe muszle...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Tort budyniowy Biedronka
Tort budyniowy Biedronka
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 3791
Bułeczki świnki
Bułeczki świnki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1545
Piersi z kurczaka w domowym papirusie
Piersi z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1