Przepis konkursowy

TUŃCZYK, LODY Z KOZIEGO SERKA, CYTRUSY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z tuńczyka , 200g
serek kozi , 40g
cytryna , 1 sztuka
pomarańcze , 0,5 sztuki
szpinak świeży, 5 g
imbir marynowany , 5g
sól, 0,1g
pieprz biały, 0,1g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Daniel (Legionowo)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Tuńczyka siekamy w drobną kostkę, obieramy cytrynę i kroimy w kostkę tak samo pomarańcza, mieszamy z tuńczykiem dodajemy szczyptę soli morskiej i pieprzu białego. Serek kozi mieszamy z imbirem marynowanym i formujemy łezki jak lody. Tuńczyka wkładamy w ring na środku talerza, lody z koziego serka na górę, dajemy kilka listków szpinaku, dekorujemy borówkami i kaparami. SMACZNEGO.
Piersi kurczaka zapiekane pod szynką
Piersi kurczaka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 100
CIASTO ZAPP
CIASTO ZAPP
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Cygara mielone nadziewane szpinakiem i serem feta
Cygara mielone...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1209
Paella z kurczakiem i warzywami
Paella z kurczakiem i...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 28
Kokosowe placki bezglutenowe
Kokosowe placki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 46
Dorsz w gniazdku marchewkowym z grzankami i dresingiem jogurtowo-cytrynowo-miętowym
Dorsz w gniazdku...
30 min. 2 średni
Głosów: 11