Przepis konkursowy

WSCHÓD SPOTYKA ZACHÓD
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 200 g
suszone pomidory, 30 g
jogurt grecki, 150 g
pasta wasabi, 5 g
czerwona papryka, 50 g
pestki słonecznika, 20 g
sól,
sos sojowy,
masło, 15 g
Świeży stek z tuńczyka,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ilona (Warszawa)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Stek smarujemy sosem sojowym, odstawiamy. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem pokrojonych suszonych pomidorów. Paprykę myjemy, kroimy w plasterki. Jogurt grecki mieszamy z pastą wasabi, Doprawiamy do smaku solą. Do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków dodajemy odrobinę masła i ucieramy na purée. Steki grillujemy po 1 minucie z każdej strony (na patelni grillowej lub grillu). Przekładamy wszystko na talerz, steki polewamy sosem, posypujemy pestkami słonecznika.
GNIAZDKA  JOGURTOWE
GNIAZDKA JOGURTOWE
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Jabłecznik z cynamonem
Jabłecznik z cynamonem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2723
Tymbaliki w kształcie świnek
Tymbaliki w kształcie...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 707
Dyniowo - grzybowe risotto
Dyniowo - grzybowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Pieczona papryka z kaszą
Pieczona papryka z kaszą
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Risotto z kurczakiem i warzywami
Risotto z kurczakiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33