Przepis konkursowy

WSCHÓD SPOTYKA ZACHÓD
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 200 g
suszone pomidory, 30 g
jogurt grecki, 150 g
pasta wasabi, 5 g
czerwona papryka, 50 g
pestki słonecznika, 20 g
sól,
sos sojowy,
masło, 15 g
Świeży stek z tuńczyka,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ilona (Warszawa)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Stek smarujemy sosem sojowym, odstawiamy. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem pokrojonych suszonych pomidorów. Paprykę myjemy, kroimy w plasterki. Jogurt grecki mieszamy z pastą wasabi, Doprawiamy do smaku solą. Do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków dodajemy odrobinę masła i ucieramy na purée. Steki grillujemy po 1 minucie z każdej strony (na patelni grillowej lub grillu). Przekładamy wszystko na talerz, steki polewamy sosem, posypujemy pestkami słonecznika.
Maliny na gorąco
Maliny na gorąco
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Schab szpikowany jabłkami
Schab szpikowany jabłkami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 384
Risotto z borowikami
Risotto z borowikami
30-60 min. 4 średni
Głosów: 252
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 37
Bałwanek Almette
Bałwanek Almette
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Tort malinowo-śmietanowy
Tort malinowo-śmietanowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3