Składniki:
ciasto francuskie, 1 szt.
łosoś wędzony, 100 g
mozzarella (1 duża kulka), 125 g
śmietana 30 %, 100 ml
jajka, 4 szt.
pęczek koperku,
pomidor, 1-2 szt.
sól,pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Reda)
(Głosów: 1299)
Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim.Jajka mieszamy ze śmietaną,przyprawiamy solą i pieprzem,a następnie wylewamy na ciasto.Posypujemy połową pokrojonego koperku.Łososia kroimy na paski,mozzarelle na plasterki.Wykładamy na przemian na masę jajeczną.Na końcu układamy pokrojone na plasterki pomidory,przyprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy resztą pokrojonego koperku.Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy bez termoobiegu przez 25 minut.