Przepis konkursowy

TARTA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 szt.
łosoś wędzony, 100 g
mozzarella (1 duża kulka), 125 g
śmietana 30 %, 100 ml
jajka, 4 szt.
pęczek koperku,
pomidor, 1-2 szt.
sól,pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Reda)
(Głosów: 1299)


Zostań mistrzem kuchni

Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim.Jajka mieszamy ze śmietaną,przyprawiamy solą i pieprzem,a następnie wylewamy na ciasto.Posypujemy połową pokrojonego koperku.Łososia kroimy na paski,mozzarelle na plasterki.Wykładamy na przemian na masę jajeczną.Na końcu układamy pokrojone na plasterki pomidory,przyprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy resztą pokrojonego koperku.Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy bez termoobiegu przez 25 minut.
Filet z dorsza z warzywami
Filet z dorsza z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 75
Tort Kucyki Pony
Tort Kucyki Pony
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 391
Makaron z zielonym pesto i czerwonymi dodatkami
Makaron z zielonym...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 143
Tort sałatkowy
Tort sałatkowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Pizza PARMA z szynką parmeńską i rukolą
Pizza PARMA z szynką...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Farfalle ze szpinakiem
Farfalle ze szpinakiem
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17