Przepis konkursowy

TARTA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 szt.
łosoś wędzony, 100 g
mozzarella (1 duża kulka), 125 g
śmietana 30 %, 100 ml
jajka, 4 szt.
pęczek koperku,
pomidor, 1-2 szt.
sól,pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Reda)
(Głosów: 1299)


Zostań mistrzem kuchni

Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim.Jajka mieszamy ze śmietaną,przyprawiamy solą i pieprzem,a następnie wylewamy na ciasto.Posypujemy połową pokrojonego koperku.Łososia kroimy na paski,mozzarelle na plasterki.Wykładamy na przemian na masę jajeczną.Na końcu układamy pokrojone na plasterki pomidory,przyprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy resztą pokrojonego koperku.Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy bez termoobiegu przez 25 minut.
Małże Nowozelandzkie na miętowym carpaccio z pomarańczy
Małże Nowozelandzkie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 151
Smakowity pieróg ;)
Smakowity pieróg ;)
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 43
Ciasto LEŚNY MECH
Ciasto LEŚNY MECH
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4149
Kruche ze śliwkami
Kruche ze śliwkami
30 min. 8 średni
Głosów: 39
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 121
Udka po myśliwsku
Udka po myśliwsku
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31