Składniki:
Mąka ziemniaczana, 2 łyżki
Jaja Ale Jaja, 2 sztuki
Cebula, 3 sztuki
Przyprawa do kurczaka, 1 łyżka
Pieprz, szczypta
Sól, szczypta
Ryż, 2 woreczki
Szpinak Baby, 80 g
Papryka żółta, 1 sztuka
Papryka czerwona, 1 sztuka
Ogórek, 1 sztuka
Cebula czerwona, 1 sztuka
Cebula biała, 1 sztuka
Jogurt naturalny typu greckiego, 4 łyżki
Pomidor, 1 sztuka
Olej, szklanka
Filet z piersi kurczaka, 2 filety
2 filety z kurczaka pokroić w grubą kostkę. Cebule pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski razem z kurczakiem, mąką ziemniaczaną i żółtkami. Posypać przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą. Włożyć na 30 minut do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki ubić białka i przełożyć je do kurczaka. Wszystko razem wymieszać i dużą łyżką nakładać porcjami na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na wolnym ogniu. Ugotować ryż. Zrobić sałatkę: Szpinak umyć i poukładać na talerzu. Pokroić papryki w paski a cebulę w krążki. Pomidora i ogórka pokroić w pół plastry. Wszystko poukładać na szpinaku i polać jogurtem.