Przepis konkursowy

SPAGHETTI Z ANCHOVIES, ZIELONYMI OLIWKAMI ORAZ TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Opakowanie makaronu spaghetti, 1
Cebulka, 1
Czosnek, 2/3 ząbki
Fileciki anchovies, 1 opakowanie
Zielone oliwki, około 15 sztuk
Tuńczyk w oleju, 1 puszka
Oliwa, 4 łyżki stołowe
Sól oraz pieprz do smaku, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Marlena (Kryg)
(Głosów: 40)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotowany na al dente w osolonej wodzie. Cebulka z czosnkiem pokrojona i zeszklona na patelni z dodatkiem oliwy. Następnie dodanie filecików anchovies, całość smażona na małym ogniu. 3/4 puszki tuńczyka oraz rozdrobione oliwki dodać i smażyć nadal na małym ogniu. Makaron odcedzić, wymieszać ze smażonymi produktami. Resztę tuńczyka ułożyć na wierzchu już na talerzu wraz z całymi oliwkami do ozdoby.
Szarlotka z polskich jabłek
Szarlotka z polskich...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 343
Rogaliki
Rogaliki
30 min. 4 średni
Głosów: 1723
Biszkopt z malinami i chałwą pod cytrynową pianką
Biszkopt z malinami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3977
Sałatka z pietruszkowym pesto :)
Sałatka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Zakręcone Cynamonowe Bułeczki Cinnamon Rolls, z brązowym masłem i polewą miodową
Zakręcone Cynamonowe...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 84
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128