Przepis konkursowy

BUŁECZKI Z FETĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 30 dag
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
tymianek, 2 łyżeczki
sól, szczypta
ser żółty, 10 dag
masło, 10 dag
suszone pomidory, 80 g
kwaśna śmietana, 3/4 szkl.
ser feta, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Garzyn)
(Głosów: 4485)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, tymiankiem i solą, następnie dodać masło i połączyć je (posiekać nożem) z sypkimi składnikami. Dodać starty ser, pokrojone w kostkę suszone pomidory i kwaśną śmietanę. Wyrobić ciasto. Formować kulki z fetą w środku. Piec 30 minut w temperaturze 185 stopni.
Budyniowe z  galaretką
Budyniowe z galaretką
30 min. 6 średni
Głosów: 60
Sałatka z pietruszkowym pesto :)
Sałatka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Malinowa chmurka
Malinowa chmurka
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 4421
Zapiekanka makaronowa Smaczna DOMOWA
Zapiekanka makaronowa...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Pierożki ze szpinakiem
Pierożki ze szpinakiem
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4000
Tort malinowo-śmietanowy
Tort malinowo-śmietanowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3