Składniki:
jarmuż, 3 garście
chilli, jedna
puszka fasoli, jedna
sól, szczypta
czosnek, 4 ząbki
mąka, 300 g
jajka, 3
serek Almette z pieprzem, 1
tymianek, 1
rozmaryn, 1
bazylia, 1
rukola, 1
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor:
monika (warszaawa)
(Głosów: 14)
Jajka łączymy z mąka i solą, zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Farsz:
Cebulę szklimy, dodajemy czosnek, chilli, paprykę, jarmuż i na koniec fasolę.
Przestudzony farsz łączymy z serkiem Almette i na rozwałkowanym cieście ustawiamy nadzienie i lepimy pierogi.
Rukolę, bazylię i oliwę miksujemy, aż powstanie pesto.
Wrzucamy do osolonego wrzątku na 2-3 minuty. Polewamy domowym sosem pesto.
Smacznego!