Składniki:
jajka, 9 szt.
cukier , 1.5 szkl.
cukier waniliowy , 2 szt.
olej , 0.5 szkl.
budynie śmietankowe, 4 szt.
jogurty typu Greckiego , 3 szt.
proszek do pieczenia , 1 łyżeczka
okrągłe biszkopty, 1 op.
cukier puder do posypania,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
Bernadeta (Dachnów)
(Głosów: 7)
Białka oddzielić od żółtek. Ubić je z 1 szklanką cukru, a żółtka i resztę składników wymieszać w osobnej misce. Ubite białka dodać do reszty składników. Biszkopty wyłożyć na blachę, a na te biszkopty wylać masę jogurtową.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec jedną godzinę. Smacznego!