Przepis konkursowy

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I SZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Szpinak, 100 g
Pomidorki koktajlowe, 5 szt.
Mozzarella w kulkach, 1 opk.
Prażona mieszanka pestek słonecznika, dyni i orzeszków pini, 10 g
Oliwa z oliwek, 10 ml
Szynka prosciutto,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paweł (Warszawa)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Umyte liście szpinaku ułożyć na talerzu. Plastry szynki pokroić w poprzek i zwinąć w apetyczne rurki. Pomidorki przekroić na pół, poukładać kulki mozzarelli, a następnie całość posypać uprażonymi pestkami. Dzieło zwieńczyć skrapiając sałatkę oliwą z oliwek.
Aromatyczny Miodownik
Aromatyczny Miodownik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 43
Domowy Jabłecznik
Domowy Jabłecznik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 13
Czekoladowa tarta z figami i pieczonym jogurtem
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 4113
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
Babka cytrynowo-imbirowa z białym pieprzem
Babka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 89
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINY
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 17