Przepis konkursowy

MALINOWA ZEBRA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 6
cukier, 1 szklanka
olej, 1 szklanka
woda gazowana, 1 szklanka
mąka, 3 szklanki + 3 łyzki
kakao, 2 łyzki
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
jogurt naturalny, 600 ml
galaretka malinowa, 2 op.
maliny, 250 ml
tabliczka czekolady, 2 szt
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Sosnowiec)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i żółtka. Mąkę, olej, wodę dodajemy na przemian w małych porcjach. Mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Ciasto wylewamy na blaszkę na przemian, 2 łyżki białego, na to 2 łyżki ciemnego. Pieczemy w temp. 175-180 stopni około 60 minut. W szklance wrzątku rozpuszczamy galaretki, schładzamy. Mieszamy z jogurtem. Wystudzone ciasto przekrawamy, przekładamy kremem jogurtowym, do którego wrzucamy maliny(parę pozostawiamy do dekoracji). Roztapiamy czekoladę, Malujemy ciasto układając maliny...pyyyycha, polecam:-)
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i truskawkami
Rolada biszkoptowa z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Zapiekanka warstwowa
Zapiekanka warstwowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4325
Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 min. 6 łatwy
Głosów: 60
Ciasto LION
Ciasto LION
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 31
Sernik z masą kajmakową na czekoladowym brownie
Sernik z masą...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 69
TARTALETKI z dynią, fetą i oliwkami
TARTALETKI z dynią,...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1312