Przepis konkursowy

FASZEROWANA CUKINIA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cukinia , 3 sztuki
mięso mielona , 40 dag
kukurydza konserwowa , 6 łyżek
czerwona papryka , 1 sztuka
ryż ugotowany , 4 łyżki
ser żółty starty , 20 dag
oregano, zioła prowansalskie , opcjonalnie
sół, pieprz , do smaku
cebula , 1 sztuka
olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Elblag)
(Głosów: 3967)


Zostań mistrzem kuchni

Cukinię ubić, przekroić wzdłuż, łyżką delikatnie wydrążyć środek. Mięso mielone podsmażyć na łyżce oleju z drobno posiekaną cebulką, dodać ryż, drobno pokrojoną paprykę, poddusić chwilkę, dodać kukurydzę. Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem. Cukinie ułożyć na blasze, na każdą połówkę układać przygotowany farsz, posypać startym żółtym serem. Piec w temp. 180 °C przez ok. 20 minut. Smacznego!
Ciasto Murzynek
Ciasto Murzynek
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Tort śmietanowy z truskawkami
Tort śmietanowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 6
Pijana śliwka
Pijana śliwka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4208
WĄTRÓBKA ZAPIEKANA
WĄTRÓBKA ZAPIEKANA
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 35
Bezy tradycyjne
Bezy tradycyjne
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 1001
Makaron  pappardelle z szynką, suszonymi pomidorami i rukolą
Makaron pappardelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4704