Składniki:
jajka, 3 sztuki
mąka, 3 szklanki
cukier , 1 szklanka
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
margaryna , 25 dag
cukier waniliowy, 1 łyżeczka
śmietana , 2 łyżki
budyń waniliowy , 1 sztuka
maliny , 200 gram
rabarbar, 500 gram (umyć i pokroić w kostkę )
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Wielopole Skrzyńskie)
(Głosów: 67)
Mąkę wyrobić wyrobić z margaryny dodać 1/2 szklanka cukru , cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka ,śmietanę i wyrobić. Blachę wysmarować tłuszczem i rozłożyć na niej 3/4 ciasta, resztę zostawić na kruszonkę . Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i dalej ubijać , a następnie dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać . Na ciasto dać rabarbar oraz maliny i wylać ubitą pianę z białek .Na wierzch zetrzeć kruszonkę. Piec ok.45 min.w temperaturze 160 stopni. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!!!