Przepis konkursowy

PIERŚ KURCZAKA W MUSZTARDZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Podwójna pierś kurczaka, 1
Musztarda, 3-4 łyżki
Czosnek, 3 ząbki
Cukier, 1 łyżka
Sól, odrobina
Pieprz , odrobina
Papryka w proszku, 1 łyżka
olej, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Alicja (Wrocław)
(Głosów: 168)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z piersi myjemy i oczyszczamy. Następnie dobrze go osuszamy. Lekko rozbijamy. Przekładamy do naczynia szklanego i zamykanego. Dodajemy kilka łyżek musztardy, przyprawy, przeciśnięty czosnek, oraz odrobinę oleju. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, obtaczając dokładnie każdy kawałek mięsa. Odstawiamy mięso do lodówki na 2-3 godziny, ale pamiętajmy im dłużej tym lepiej. Jest ono wtedy bardziej aromatyczne i soczyste. Następnie zamarynowane mięso smażymy na patelni z minimalna ilością tłuszczu, bądź pieczemy w piekarniku. Podajemy z sałatą lub pieczonymi ziemniakami. Mięso jest zaskakująco dobre i aromatyczne.
Stek z tuńczyka z musem marchewkowym i ziemniaczanym
Stek z tuńczyka z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4213
Jabłka w cieście jogurtowym
Jabłka w cieście...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 22
Kremowe Risotto z grzybami leśnymi, marchewką i łososiem
Kremowe Risotto z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4
Jesienna sałatka z nutką egzotyki
Jesienna sałatka z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1589
Tagliatelle z porem i prosciutto
Tagliatelle z porem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 136
Dorsz po chińsku
Dorsz po chińsku
30 min. 2 łatwy
Głosów: 122