Przepis konkursowy

FILET Z PIERSI KURCZAKA NA CZERWONYM RYŻU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka , 500 g.
cebula, 3 szt.
woreczki suchego ryżu, 2 szt.
kostka margaryny , 0,5 szt.
szklanka wody , 2 szkl.
papryka słodka , 0,5 łyżeczki
cukier, 0,5 łyżeczki
pieprz, 0,5 łyżeczki
kostka rosołowa , 2 kostki
ketchup , 6- 8 łyżek ketchupu
ząbki czosnku, 1 - 2 szt.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Kiekrz)
(Głosów: 4071)


Zostań mistrzem kuchni

Zalewa: Składniki na zalewę (margaryna, woda, papryka, cukier, pieprz, kostka rosołowa, ketchup, czosnek (pokrojony na małe kawałki). Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy. Wykonanie: Wyłożyć na blachę ryż, na ten ryż cebulę pokrojoną w piórka, następnie wykładamy to filetami z piersi z kurczaka. Na koniec zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą. Wkładamy do piekarnika na 60 min. w temp. 180 st.
Pappardella z kurczakiem,szpinakiem i suszonymi pomidorami z parmezanem
Pappardella z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 67
Ciasto z owocami i budyniową pianką
Ciasto z owocami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Paprykowo-pomidorowy tuńczyk z makaronem
Paprykowo-pomidorowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 66
Zimny sernik na bakaliowym spodzie
Zimny sernik na...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4162
Wykwintne tosty maślane z łososiem
Wykwintne tosty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3841
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653