Składniki:
Filet z piersi kurczaka , 500 g.
cebula, 3 szt.
woreczki suchego ryżu, 2 szt.
kostka margaryny , 0,5 szt.
szklanka wody , 2 szkl.
papryka słodka , 0,5 łyżeczki
cukier, 0,5 łyżeczki
pieprz, 0,5 łyżeczki
kostka rosołowa , 2 kostki
ketchup , 6- 8 łyżek ketchupu
ząbki czosnku, 1 - 2 szt.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Magdalena (Kiekrz)
(Głosów: 4071)
Zalewa: Składniki na zalewę (margaryna, woda, papryka, cukier, pieprz, kostka rosołowa, ketchup, czosnek (pokrojony na małe kawałki). Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy. Wykonanie: Wyłożyć na blachę ryż, na ten ryż cebulę pokrojoną w piórka, następnie wykładamy to filetami z piersi z kurczaka. Na koniec zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą. Wkładamy do piekarnika na 60 min. w temp. 180 st.