Składniki:
polędwiczki , 200 g
ziemniaki, 6 szt
marchewka, 1 szt
fasola szparagowa, 100 g
masło, 25 g
brokuł, 1 szt
cebula, 1 szt
wywar warzywny , 1/2 szklanki
sól, 4 g
pieczarki, 6 szt
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Warszawa)
(Głosów: 26)
Ziemniaki i marchewkę marynujemy z dodatkiem soli przez ok 1 godzinę , następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego , na ziemniakach i marchewce układamy brokuła i fasolkę szparagową. Polędwiczki kroimy w plastry , delikatnie rozklepujemy ręką , i oprószamy solą i pieprzem ziołowym , na to układamy cebulkę i odrobinę marchewki i pokrojone w ćwiartki pieczarki, na koniec robimy kleksy z masła na całej powierzchni dania w odstępach od siebie. Danie pieczemy w piekarniku ok 1 godziny w 180 stopniach Celsjusza.