Przepis konkursowy

POLĘDWICZKOWY KOMPROMIS
Zdjęcie przepisu
Składniki:
polędwiczki , 200 g
ziemniaki, 6 szt
marchewka, 1 szt
fasola szparagowa, 100 g
masło, 25 g
brokuł, 1 szt
cebula, 1 szt
wywar warzywny , 1/2 szklanki
sól, 4 g
pieczarki, 6 szt
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Warszawa)
(Głosów: 26)


Zostań mistrzem kuchni

Ziemniaki i marchewkę marynujemy z dodatkiem soli przez ok 1 godzinę , następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego , na ziemniakach i marchewce układamy brokuła i fasolkę szparagową. Polędwiczki kroimy w plastry , delikatnie rozklepujemy ręką , i oprószamy solą i pieprzem ziołowym , na to układamy cebulkę i odrobinę marchewki i pokrojone w ćwiartki pieczarki, na koniec robimy kleksy z masła na całej powierzchni dania w odstępach od siebie. Danie pieczemy w piekarniku ok 1 godziny w 180 stopniach Celsjusza.
Tort Dobosz
Tort Dobosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 43
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Babeczki z kremem z białej czekolady i mascarpone
Babeczki z kremem z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Rolowane tosty
Rolowane tosty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
RAKOTKRUMPLI
RAKOTKRUMPLI
30-60 min. 6 średni
Głosów: 22
Tort z masą śmietanową i owocami
Tort z masą śmietanową...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4243