Składniki:
sałata lodowa, 1 szt.
ser typu feta, pół opakowania
pomidory, 2 szt.
ogórek, pół
papryka czerwona, pół
cebula czerowna, 1 szt.
oliwki czarne, 10 szt.
oliwa z oliwek, 4 łyżki
ziarna dyni, 1 łyżka
sól, bazylia, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
karolina (warszawa)
(Głosów: 6)
Do dużej miski wrzucamy umytą i porwaną sałatę, pokrojone pomidory, ogórka, paprykę i oliwki. Dodajemy pokrojoną w pióra cebulę. Wlewamy oliwę z oliwek oraz przyprawy i mieszamy. Na koniec dodajemy ser typu feta pokrojony w kostkę i jeszcze raz delikatnie wszystko mieszamy. Na koniec posypujemy pestkami dyni i przystrajamy paluchami chlebowymi. Smacznego!