Składniki:
Mąka, 300g
Miód, 100g
Margaryna, 200g
Cukier puder, 3 łyżki
Soda oczyszczona, 1 łyżeczka
Aromat waniliowy, 1 łyżeczka
Lukier,
Posypka,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
Anna (Skarszewy)
(Głosów: 42)
Składniki na ciasteczka zagnieść na jednolitą masę i włożyć na 1 godzinę do zamrażalnika.
Po tym czasie wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy na około 3 mm i wycinamy gwiazdki, za pomocą małej gwiazdeczki wycinamy środek, a jak nie mamy to możemy użyć naparstka lub nie wycinać w ogóle; jeśli mamy różnej wielkości gwiazdki to wycinamy różne.
Układamy na formie wysmarowanej margaryną i pieczemy w 170 stopniach około 15-20 minut.
Gdy ciastka wystygną smarujemy lukrem i posypujemy posypką.