Przepis konkursowy

ZUPA CHILLI Z KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
woda, 3 litry
pierś z kurczaka, średnia 1szt
groszek konserwowy, 1 puszka
śmietana , 3 łyżki
kostki rosołowe, 2 szt
ryż, 3/4 szklanki
natka pietruszki, 1 płaska łyżeczka
koperek, 1 płaska łyżeczka
przyprawa chilli, 1/3 łyżeczki płaskiej
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (komarów)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy wodę, jak się zacznie gotować dodajemy kostki rosołowe i wsypujemy ryż, pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się ryżu. Jak ryż będzie prawie miękki, dodajemy osączony groszek konserwowy, śmietanę, koperek, natkę pietruszki i przyprawę chilli, gotujemy do miękkości ryżu.
Grzanki z krewetkami i jajkiem sadzonym
Grzanki z krewetkami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 311
Pierś kurczaka z konfiturą z czerwonej cebuli z karmelizowaną gruszką
Pierś kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 27
Lumaconi zapiekane, mielonym nadziane
Lumaconi zapiekane,...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 4858
Sałatka z figami
Sałatka z figami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Rwane bułeczki serowo-cebulowe
Rwane bułeczki...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 90
Pizza z roszponką
Pizza z roszponką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2