Składniki:
Makaron Lumaconi, 40 szt
Mięso mielone, 40 dkg
pomidory w puszce,
przecier pomidorowy, 3 łyżki
duża cebula, 1 szt
czosnek , 3 ząbki
ser żółty, 20 dkg
bazylia,
sól,
pieprz,
papryka chili,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Joanna (Mielec)
(Głosów: 7)
Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu.Muszle wyłożyć pojedynczo. Cebule i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oleju dodać mięso. Po usmażeniu przyprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką.Dodać przecier i pomidory z puszki. Sos z puszki wylać do naczynia żaroodpornego i posypać bazylią, ułożyć nafaszerowane mięsem muszle, posypać startym serem. Włożyć do piekarnika 180 st. na 15 minut.