Składniki:
mięso mielone, 0,5 kg.
pieczarki, 0.5 kg.
cebula, 4
kolorowa papryka, 3
ogórki konserwowe, 4
bulionetka Winiary drobiowa lub 2 kostki rosołowe, 1
sos boloński(słoik)lub Winiary sos boloński z torebki, 1
sól,pieprz, do smaku
olej do smażenia, 5-6 łyżek
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
MIRELA (OSTROŁĘKA)
(Głosów: 33)
Z MIĘSA MIELONEGO UFORMOWAĆ MAŁE KOTLECIKI(WIELKOŚCI PULPECIKA)OBSMAŻYĆ Z OBU STRON-ODSĄCZYĆ NA RĘCZNIKU PAPIEROWYM.CEBULĘ POKROIĆ W TALARKI-PODSMAŻYĆ,PIECZARKI POKROIĆ W ĆWIARTKI-PODSMAŻYĆ.PAPRYKĘ POZBAWIĆ GNIAZD NASIENNYCH-POKROIĆ W PASKI,OGÓRKI RÓWNIEŻ POKROIĆ W PASKI.
DO GARNKA WLAĆ 0,5 L. WODY DODAĆ BULIONETKĘ DROBIOWĄ(LUB KOSTKI ROSOŁOWE)ZAGOTOWAĆ,DODAĆ KOTLECIKI,PIECZARKI,PAPRYKĘ,CEBULĘ I OGÓRKI DUSIĆ 10 MIN.DODAĆ SOS BOLOŃSKI I JESZCZE CHWILKĘ DUSIĆ,DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM.
SMACZNEGO!