Przepis konkursowy

BIGOS PO CYGAŃSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mięso mielone, 0,5 kg.
pieczarki, 0.5 kg.
cebula, 4
kolorowa papryka, 3
ogórki konserwowe, 4
bulionetka Winiary drobiowa lub 2 kostki rosołowe, 1
sos boloński(słoik)lub Winiary sos boloński z torebki, 1
sól,pieprz, do smaku
olej do smażenia, 5-6 łyżek
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: MIRELA (OSTROŁĘKA)
(Głosów: 33)


Zostań mistrzem kuchni

Z MIĘSA MIELONEGO UFORMOWAĆ MAŁE KOTLECIKI(WIELKOŚCI PULPECIKA)OBSMAŻYĆ Z OBU STRON-ODSĄCZYĆ NA RĘCZNIKU PAPIEROWYM.CEBULĘ POKROIĆ W TALARKI-PODSMAŻYĆ,PIECZARKI POKROIĆ W ĆWIARTKI-PODSMAŻYĆ.PAPRYKĘ POZBAWIĆ GNIAZD NASIENNYCH-POKROIĆ W PASKI,OGÓRKI RÓWNIEŻ POKROIĆ W PASKI. DO GARNKA WLAĆ 0,5 L. WODY DODAĆ BULIONETKĘ DROBIOWĄ(LUB KOSTKI ROSOŁOWE)ZAGOTOWAĆ,DODAĆ KOTLECIKI,PIECZARKI,PAPRYKĘ,CEBULĘ I OGÓRKI DUSIĆ 10 MIN.DODAĆ SOS BOLOŃSKI I JESZCZE CHWILKĘ DUSIĆ,DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. SMACZNEGO!
Śniadanie na włoską nutę
Śniadanie na włoską nutę
30 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Makaronowe muszle lumaconi szybkie i proste
Makaronowe muszle...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Szarlotka z nutką cynamonu pod budyniową pianką
Szarlotka z nutką...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 8
Tort malinowo-śmietanowy
Tort malinowo-śmietanowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Kokosowy pudding chia z musem bananowym i wiśniami
Kokosowy pudding chia...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Francuskie poduszeczki z piersią z kurczaka i pastą z suszonych pomidorów
Francuskie poduszeczki...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3921