Przepis konkursowy

SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1 paczka markiz czekoladowych , 200 g
masło klarowane, 100 g
2 opak. ciastka rurki, 300 g
śmietana 30%, 250 ml
cukier puder, 2 płaskie łyżki
żelatyna, 5 łyżeczek
mleko, 100 ml
serki homogenizowane waniliowe, 600 g
brzoskwinie w puszce, 1 puszka (netto ok.500 g)
galeretka brzoskwiniowa, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Izabela (Wołów)
(Głosów: 32)


Zostań mistrzem kuchni

Spód: ciastka rozgnieść na pył i dodać rozpuszczone masło, wymieszać i wylepić dno tortownicy, wstawić do lodówki. Rurkami obłożyć boki tortownicy i do lodówki. Biała masa: Żelatynę zalać w garnku mlekiem i delikatnie podgrzewać do rozpuszczenia się żelatyny. Ubić śmietanę kremówkę pod koniec dodać cukier puder. serki homogenizowane wymieszać mikserem i dodać powoli żelatynę. Potem delikatnie wymieszać z bitą śmietana. Przełożyć do tortownicy. Wyrównać. Brzoskwinie odsączyć, zblendować na mus i włożyć do garnka wsypując galaretkę brzoskwiniową, podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Ostudzić i gdy zacznie tężeć wylać na masę serkową.
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Cynamonowe croissants z czekoladą
Cynamonowe croissants...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203
Zapiekane śniadanko, czyli jajka w toście
Zapiekane śniadanko,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 66
Wieżyczka Łososiowa
Wieżyczka Łososiowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4020
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85
Zupa krem z dyni
Zupa krem z dyni
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2