Składniki:
ziemniaki młode, 300 g
Posiekany szczypiorek, 3 płaskie łyżki
ugotowane jajka, 3 szt
kukurydza konserwowa, 100 g
brokuły , 200 g
czerwona papryka, 1 szt
natka piertuszki, 50 g
czosnek, 3 szt
oliwa z oliwek, 30 g
parmezan, 2 czubate łyżki
tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
pomidor, 1 duży
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Malwina (Mochy)
(Głosów: 11)
Ziemniaczki ugotować w skórce. Paprykę upiec w piekarniku, ściągnąć skórkę i pokroić ją w większą kostkę. Ugotowane jajka i brokuła pokroić w większe kawałki. Sparzyć pomidora i obrać ze skórki, następnie pokroić w większą kostkę. Ziemniaczki przekroić na połówki razem ze skórkami. Dodać kukurydzę. Odcedzić tuńczyka z puszki i dodać do warzyw. Pietruszkę, czosnek, ser i oliwę zmiksować blenderem i polać warzywa. Wymieszać.