Składniki:
jogurt naturalny greckiego, 1
sera homogenizowanego chudego, 500ml
sera mascarpone, 200ml
żelatyna, 1/2 opak
cukier puder , 1 szkl
cukier waniliowy , 2 opk
wanilia w proszku, 1/2 łyzeczki
sok z cytryny , 1
mięta , 1
owoce do dekroacji,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Mariola (Szydlowiec)
(Głosów: 861)
Do miski wkładamy ser homogenizowany, mascarpone, jogurt, cukier puder, cukier waniliowy, wanilie, sok z cytryny,listki mięty wszystko dokładnie mieszamy. Do miseczki wsypujemy żelatynę dodajemy zimnej wody mieszamy pozostawiamy do napęcznienia. Następnie wlewamy gorącą wodę w celu rozpuszczenia. Do masy serowej wlewamy żelatynę mieszamy i wykładamy na masę owocową. Wkładamy do lodówki na noc. Po wyjęciu, robimy dekoracje według uznania.