Przepis konkursowy

RYŻ CARRY Z KIEŁBASĄ - SZYBKIE STUDENCKIE DANIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pomidor, 2
ryż, 200g
kiełbasa podlaska, 1laska
bazylia, 4listki
carry, 4łyżki
kurkuma, 4łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Toruń)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy ryż ok 10-15 minut w zależności od wyboru -brązowy/biały. Pokrojoną kiełbasę w kostki podgrzewamy na patelni grillowej. Do ugotowanego ryżu dodajemy przyprawę carry i co najważniejsze kurkumę , sól oraz pieprz. Wszystko razem podsmażamy. Do dekoracji dodajemy bazylię oraz pomidory pokrojone w plastry do smaku.
Zupa z soczewicy z pieczoną papryką
Zupa z soczewicy z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Ramki z ciasta francuskiego wypełnione pysznościami
Ramki z ciasta...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2017
Szybki pożywny tost z jajkiem, sosem i ketchupem
Szybki pożywny tost z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1202
Bezowiec inaczej
Bezowiec inaczej
30-60 min. 8 średni
Głosów: 203
Kluski śląskie ze schabowym w bulionetce
Kluski śląskie ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3450
Zupa - Delikatny barszczyk z jajkiem poszetowym(4porcje)
Zupa - Delikatny...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1276