Składniki:
Filet z piersi kurczaka, 1
przyprawy 5 smaków, 2 łyżeczki
sos sojowy, 2 łyżki
olej sezamowy (można zastąpić zwykłym, rzepakowym), 2 łyżeczki
mała marchewka, 1 szt.
papryka, 1 szt.
średnia cebula, 1 szt.
olej do smażenia, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Edyta (Drzewica)
(Głosów: 18)
Opłukaną pierś kurzą pozbawić błonek i pociąć na 3 - 5 cm długości paski. Wymieszać przyprawy z olejem i sosem sojowym w misce i odstawić na przynajmniej 1/2 godziny.
Przygotować warzywa: marchewkę i paprykę obrać i pokroić w paski, obraną cebulę w piórka.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć filety z marynatą, dodać warzywa i dusić około 5 minut.
Podawać z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.