Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PIEPRZU I KOLENDRZE Z KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa Kraina Mięsa, 1 szt
ziarna czarnego pieprzu, garść
ziarna kolendry, garść
sól morska, duża szczypta
cebula czerowna, 4 szt
miód, 4 łyżki
masło, 1 łyżeczka
ocet balsamiczny, 1 łyżka
sos sojowy, 1 łyżka
dżem z czarnej porzeczki, 1 łyżka
ostra papryka, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Daria (Gdynia)
(Głosów: 41)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwicę oczyścić z błonek. Pieprz i kolendrę rozgnieść w moździerzu (warto użyć większej ilości i przechowywać mieszankę w słoiczku). Mięso obtoczyć w przygotowanej przyprawie, posypać solą. Ułożyć na grillu. W rondelku rozpuścić masło z miodem, dodać pokrojoną w pióra cebulę, posolić i wymieszać. Dodać sos sojowy, ocet, ostrą paprykę i gotować pod przykryciem kilka do kilkunastu minut, aż cebula zmięknie. Dodać dżem i ewentualnie doprawić solą. Polędwicę grillować do pożądanego stopnia wysmażenia. Podawać z przestudzoną konfiturą.
Makaron z brokułami i kiełbasą żywiecką
Makaron z brokułami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Tagliatelle z mascarpone
Tagliatelle z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 96
Polędwica z dorsza na warzywnym tagliatelle
Polędwica z dorsza na...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 265
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym z domowymi frytkami i dipem słodko-ostrym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
KURCZAK POD FRANCUSKĄ PIERZYNKĄ
KURCZAK POD FRANCUSKĄ...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 148