Przepis konkursowy

ŚLIWKOWY KREM JAGLANY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
śliwki, 10 szt.
kasza jaglana (nieugotowana), 1/3 szkl.
kakao, 2 łyżki
cynamon, 1 łyżeczka
miód, 2 łyżki
zapach waniliowy, 2 krople
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Beata (Nowy Dwór Mazowiecki)
(Głosów: 68)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Śliwki pozbawiamy pestek, wrzucamy do rondelka i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Ugotowane śliwki, kaszę oraz pozostałe składniki miksujemy na gładką masę (jeśli owoce są zbyt kwaśne - należy dodać większą ilość miodu). Tak przygotowany krem przekładamy do pucharków, dekorujemy ćwiartkami owoców i podajemy (na ciepło lub na zimno).
Torcik malinowy
Torcik malinowy
30-60 min. 2 średni
Głosów: 7
Pavlova z owocami
Pavlova z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 130
Zupa z soczewicy z pieczoną papryką
Zupa z soczewicy z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Ciastka ze skwarek
Ciastka ze skwarek
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4076
Nutellowe-czekoladowe mini serniczki z kremem śmietankowym i czereśniami
Nutellowe-czekoladowe...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 219
Tarta cukiniowa
Tarta cukiniowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4711