Przepis konkursowy

MAKARON PAPPARDELLE Z SZYNKĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I RUKOLĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron wstążka np. Luximo Premium, 5 - 7 gniazdek (200 - 300 g)
suszone pomidory np. Sottile Gusto, 1 słoik
rukola np Vital Fresh, 1 paczka (125 g)
szynka Prosciutto lub Serrano, 1 - 2 opakowania (po 80 g)
śmietana 18% np. Mleczna dolina, 150 - 200 g
czosnek, 3 - 5 ząbków
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Pruszków)
(Głosów: 4704)


Zostań mistrzem kuchni

Przepis jest wyjątkowo łatwy, zaś efekt zadziwiająco smaczny. Makaron gotujemy według przepisu z opakowania. Na patelnie wylewamy 2 - 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Na oleju lekko podsmażamy przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Następnie wrzucamy porwaną rękoma szynkę (ewentualnie pokrojoną) i odsączone z oleju i pokrojone w paski suszone pomidory. Po chwili smażenia dodajemy śmietanę i mieszamy. Na koniec wrzucamy umytą rukolę. Podajemy z makaronem.
Wieniec ryżowy
Wieniec ryżowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4275
Tort Rafaello
Tort Rafaello
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21
Tort lodowy
Tort lodowy
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Ciastka energetyczne
Ciastka energetyczne
30 min. 6 łatwy
Głosów: 27
Naleśnikowe esy floresy truskawkami zapiekane
Naleśnikowe esy...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Ekspresowa napoleonka z owocami leśnymi
Ekspresowa napoleonka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 58