Składniki:
świeże kurki, 250 g
filet z piersi kurczaka , 500 g
śmietanka słodka 30%, 330 ml
cebula, 1 szt.
sól , pieprz , ziarenka smaku, 3 g
natka piertuszki , 1 pęczek
makaron tagiatelle , 400 g
mała papryczka chili do smaku, 1 sztuka
olej lub masła, 15 ml
Przygotowanie ; czas ok 45 minut kurki odgotować w delikatnie osolonej wodzie następnie przesiekać je i przesmażyć z cebulą na odrobinie masła lub oliwy doprawić solą i pieprzem Kurczaka pokroić w kostkę posypać ziarenkami smaku i przesmażyć wraz z papryczka chili.Grzyby połączyć z kurczakiem i dusić pod przykryciem przez kilka minut Dodać śmietankę i gotować na wolnym ogniu jeszcze kilka minut Sos doprawić do smaku solą i pieprzem , po wyłączeniu ognią całość posypać dużą ilością pietruszki . Podawać z makaronem tagiatelle Smacznego ;)