Przepis konkursowy

KURKA Z KURKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeże kurki, 250 g
filet z piersi kurczaka , 500 g
śmietanka słodka 30%, 330 ml
cebula, 1 szt.
sól , pieprz , ziarenka smaku, 3 g
natka piertuszki , 1 pęczek
makaron tagiatelle , 400 g
mała papryczka chili do smaku, 1 sztuka
olej lub masła, 15 ml
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Lidia (Pamiątkowo)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie ; czas ok 45 minut kurki odgotować w delikatnie osolonej wodzie następnie przesiekać je i przesmażyć z cebulą na odrobinie masła lub oliwy doprawić solą i pieprzem Kurczaka pokroić w kostkę posypać ziarenkami smaku i przesmażyć wraz z papryczka chili.Grzyby połączyć z kurczakiem i dusić pod przykryciem przez kilka minut Dodać śmietankę i gotować na wolnym ogniu jeszcze kilka minut Sos doprawić do smaku solą i pieprzem , po wyłączeniu ognią całość posypać dużą ilością pietruszki . Podawać z makaronem tagiatelle Smacznego ;)
WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
WOŁOWINA W PIWIE...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 53
Owsiane ciastko z tahini
Owsiane ciastko z tahini
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Ananasowy wulkan
Ananasowy wulkan
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Tarta mocno czekoladowa ze śmietaną i malinami
Tarta mocno...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 234
Pizza na cieście drożdżowym
Pizza na cieście...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1
Glazurowane pałeczki z kurczaka z ostrą papryką i miodem
Glazurowane pałeczki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3