Przepis konkursowy

BEZY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4 szt
cukier puder, 225 g
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Marta (Kraków)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzej do 140°C. Białka (z lodówki) wkładamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Kiedy białka będą idealnie ubite (jest to wówczas kiedy odwrócisz miskę do góry dnem i nie będzie trzeba sprzątać), dodajemy stopniowo cukier puder, cały czas ubijając. Nakładamy spore kleksy bezowe. Możemy użyć rękawa cukierniczego lub tak jak ja dozownika do makaroników. Pieczemy (w zależności od wielkości) od 40-60 minut. Gotowe bezy zostawiamy w uchylonym piekarniku na 10-15 minut. Gotowe ;-).
Hamburger wołowy premium
Hamburger wołowy premium
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Rurki z bitą śmietaną
Rurki z bitą śmietaną
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1608
Śniadanie na włoską nutę
Śniadanie na włoską nutę
30 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Sezamowy Kebab(dietetyczny) w 15min
Sezamowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 125
Carpaccio wołowe
Carpaccio wołowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
GULASZ Z MLECZKIEM KOKOSOWYM NA KOPCZYKACH Z RYŻU
GULASZ Z MLECZKIEM...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 21