Przepis konkursowy

SAŁATKA Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Piersi z kurczaka Świat Drobiu, 2 szt.
Pomidorki koktajlowe , 5-7 szt.
Kukurydza 425 ml, 1 puszka
Ketchup pikantny, 2 łyżeczki
Majonez, 2-3 łyżki
Jogurt grecki typu Tolonis, pół opakowania
Słonecznik łuskany, pół opakowania
Czosnek, 2 ząbki
Sałata roszponka , do dekoracji
Kiełki rzodkiewki lub brokuł, pół opakowania
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Masło, 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie, curry,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magda (Mikołów)
(Głosów: 3648)


Zostań mistrzem kuchni

Kurczaka smażymy na maśle albo oliwie z oliwek, przyprawiamy i odstawiamy żeby ostygnął. Do miski kroimy pomidorki koktajlowe, dodajemy przyprażony na patelni słonecznik, kukurydzę, roszponkę, kiełki rzodkiewki, kurczaka. Polewamy oliwą z oliwek i mieszamy. Do kubka przeciskamy czosnek, dodajemy jogurt grecki, majonez, ketchup, następnie mieszamy i polewamy sałatkę – mieszamy wszystko i na końcu dekorujemy.
Rogaliki z jagodami
Rogaliki z jagodami
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 42
Lody na słodkim musie z dyni
Lody na słodkim musie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 498
Mule z pomidorami i chilli
Mule z pomidorami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Tarta mięsno-warzywna
Tarta mięsno-warzywna
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 58
Top Modelowe Sakiewki naleśnikowe
Top Modelowe Sakiewki...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 35
Zupa szpinakowa oraz czipsy z szynki prosciutto i paluszki serowe
Zupa szpinakowa oraz...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14