Przepis konkursowy

SZYBKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z PIECZARKAMI ZATOPIONE W SERZE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ziemniaki, 5 sztuk
Cebula, 2 sztuka
Sól , Wg uznania
Pieprz, Wg uznania
Pieczarki, 30 dkg
Ser żółty, 10 plastrów
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Morawica)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Placki ziemniaczane: Ziemniaki i 1 cebule zetrzeć na tarce, dodać jajka oraz przyprawy. Całość wymieszać a następnie smażyć na oleju. Pieczarki: Pokroić cebulkę w kostkę i poddusić. Obrać i pokroić w paski pieczarki i dodać do cebuli. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczony placek nałożyć łyżkę gorących pieczarek i położyć plasterek żółtego sera. Można podać ze szklanka soku Riviva:)) ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. :)
Pikantna pierś kurczaka zapiekana w porze i marchwi
Pikantna pierś...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 30
Krucho - drożdżowe pierożki z mascarpone i suszonymi pomidorami
Krucho - drożdżowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 14
Kokosowa panna cotta z sosem z mango
Kokosowa panna cotta z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 307
Kurczak 5 smaków
Kurczak 5 smaków
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Polędwiczka wieprzowa w pieprzu i kolendrze z konfiturą z czerwonej cebuli
Polędwiczka wieprzowa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Chleb żytni na zakwasie z suszonymi pomidorami
Chleb żytni na...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4