Przepis konkursowy

KASZA JAGLANA A LA PANNA COTTA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kasza jaglana, 0,5 szkl.
Mleko, 1,5 szkl.
Borówki amerykańskie, 250g
Laska wanilii, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Libiąż)
(Głosów: 1370)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę należy przepłukać wodą 2-3-krotnie. Następnie gotujemy ją na mleku z dodatkiem ziaren wanilii. Kaszę gotujemy na małym ogniu, mieszając od momentu, gdy zacznie gęstnieć. Gęstą, ciepłą masę przekładamy do kokilek lub filiżanek i odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Gotowy deser wyciągamy zanurzając foremki na kilka sekund we wrzątku. Całość polewamy musem z borówek.
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 134
Placki z piersi kurczaka z kalafiorem, porem i żurawiną
Placki z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 292
Pierogi Ruskie
Pierogi Ruskie
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3464
Piersi z kurczaka zapiekane na porach
Piersi z kurczaka...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 2
Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki w sosie...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 39