Składniki:
LIŚCIE BOTWINY, KILKA SZT
KASZA JAGLANA, 6 ŁYŻEK
MARCHEWKI, 3 SZT
RZODKIEWKI, 5 SZT
KOPEREK, 1 ŁYŻECZKA
przyprawy: garam masala, pieprz, papryka słodka, PO SZCZYPCIE
DYNIA, 200G
PESTKI DYNI, 1 ŁYŻECZKA
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
MAGDALENA (WROCŁAW)
(Głosów: 17)
Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać). Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z 3.Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować. Wymieszać wszystkie składniki ze sobą. Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty. Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich. Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy. Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.